LUMORAL

Bakterije u zubnom plaku uzrokuju 95% bolesti usne šupljine. Lumoral je svjetlom aktivirana otopina za oralno zdravlje. To je najsuvremeniji tretman za kontrolu bakterijskog plaka koji istovremeno čuva oralnu mikrofloru. Posljednje studije pokazuju da Lumoral učinkovito liječi i sprječava bolesti parodonta.

Priča o Lumoralu

Godine 2016. kardiokirurg Tommi Pätilä operirao je pacijenta s teškom infekcijom srca u Sveučilišnoj bolnici u Helsinikiju (HUS). Ispostavilo se da je uzrok bolesti bakterija koja potječe iz usta. Pätilä je imao snažan osjećaj – nešto se mora učiniti. Nikad više nije želio operirati srce oštećeno oralnim bakterijama.
Bakterije plaka uzrokuju 95% bolesti zuba. Četkica za zube učinkovito je sredstvo u borbi protiv plaka. Ipak, čak i najbolja četkica za zube dostupna danas uklanja samo 65% naslaga. Pätilä je bio odlučan u namjeri da pronađe rješenje – trebalo je učiniti nešto vezano uz preostale naslage. 
Otprilike u isto vrijeme, Pätilä je upoznao Sakarija Nikinmaa, inženjera koji je sudjelovao u projektu Biodesign u Dječjoj bolnici u Helsinkiju. Nikinmaa je tražio zanimljiv novi projekt na kojem bi radio. Odlučili su se za ovaj projekt. Osnovali su istraživačku grupu na Sveučilištu Aalto, gdje su započeli opsežne tehničke i antibakterijske studije.
Grupa je okupila neke od vrhunskih svjetskih stručnjaka iz područja fizike, kemije i stomatologije. Potražili su i najbolje svjetske eksperte iz područja tehnologije. Juha Rantala, vrsni kemičar poluvodiča, pridružio se grupi. Rantala je duboko upoznat s upotrebom antibakterijskog plavog svjetla. Stručnost Saije Perovuo, laboratorijske analitičarke na Odjelu za bolesti usta i čeljusti, bila je ključna za razvoj Lumorala.

Inovacija

Opsežna ispitivanja pokazala su da aPDT nije dovoljan i da ga treba poduprijeti antibakterijskim plavim svjetlom. Rantala je pažljivo dizajnirao i implementirao LED komponente za proizvodnju dvije različite valne duljine, što je omogućilo timu da nastavi razvoj. Nakon tisuća testova, parametri su napravljeni da rade i konačno je dizajnirana konkretna metoda, Lumoral, s Harrijem Koskinenom odgovornim za dizajn.
Pod vodstvom profesora Tima Sorse pokrenuta su klinička ispitivanja velikih razmjera diljem Europe. U kliničkim ispitivanjima Lumoral se pokazao nepobjedivim. U nasumičnim ispitivanjima, redovita deaktivacija biofilma imala je značajan učinak u liječenju parodontitisa, teške infekcije desni. Paradontozu je tradicionalno bilo teško liječiti, tako da je novootkriveni dodatak liječenju izvanredan napredak u njezi zuba.

Međunarodni uspjeh

Lumoral je privukao veliki međunarodni interes. Dok je karijes najčešća bolest u svijetu, a upala potpornog tkiva zuba šesta najčešća bolest u svijetu, medicinska zajednica pokušava pronaći nova rješenja za borbu protiv ovih infekcija.
Lumoral tretman pokazao je potencijal za dobrobit nekoliko skupina pacijenata sa stanjima koja je teško liječiti. Tim nastavlja svoje znanstvene napore s trenutnim studijama u akademskim zajednicama diljem svijeta.

UČINKOVITO LIJEČENJE PARODONTITISA

Velika studija o gingivitisu otkriva - finska inovacija učinkovito liječi i sprječava parodontitis.
Revolucionarna studija pokazuje I da bi uklanjanje bakterija sadržanih u zubnom plaku trebalo biti ključan dio dentalne higijene kao što su to pranje zubi i čišćenje koncem.

Optimalan tretman protiv plaka

Tretman aktiviran svjetlom ima snažan antibakterijski učinak. Sredstvo za ispiranje usta koje veže plak omogućuje tretmanu da usmjeri svoj antibakterijski učinak na plak, ostavljajući ostatak oralne mikroflore neoštećen.
Protuupalno djelovanje – Lumoral® tretman smanjuje gingivitis. Također smanjuje stvaranje plaka i zubnog kamenca.
Podržava normalnu oralnu floru – Čak i pri kontinuiranoj uporabi, Lumoral® tretman održava bakterijsku raznolikost u ustima.
Sprječava razvoj plaka – Lumoral dohvaća i uklanja čak i mikroskopski plak. Redovita uporaba dva puta tjedno usporava razvoj plaka.
Visoka antibakterijska učinkovitost – Lumoral® nadmašuje sve druge antibakterijske tretmane za kontrolu biofilma.
 

Tri laka koraka: isperite, nanesite svjetlo, četkajte

Isperite usta Lumorinsom – Isperite usta Lumorinseom svježeg okusa 60 sekundi. Boja osjetljiva na svjetlo dizajnirana je tako da prianja na površinu plaka.
Nanesite svjetlo s Lumoralom – Nanesite svjetlo s Lumoralom 10 minuta. Svjetlost aktivira boju osjetljivu na svjetlo, koja zauzvrat senzibilizira bakterije na svjetlost. Počinje antibakterijski učinak. Osjećaj topline dio je fotodinamičkog djelovanja.
Operite zube – Površinu zuba sada je lakše čistiti četkicom. Prilijepljeni plak, nevidljiv oku, sada se može iščetkati i vaši zubi postaju nevjerojatno čisti.

Učinkovit protiv bakterija koje uzrokuju karijes i parodontitis

Lumoral® je vrlo učinkovit protiv bakterije Streptococcus mutans, glavnog uzročnika karijesa, te protiv bakterija uzročnika parodontitisa Porphyromonas gingivalis i Aggregatibacter actinomycetemcomitans.
Patentirana tehnologija – Lumoral® pruža patentirani PDT s dvostrukom svjetlošću. Dual-light PDT pokazao je izvrsna antibakterijska svojstva u višekratnoj uporabi bez stvaranja rezistencije.
Prikladan za redovitu upotrebu – Lumoral® je izvrstan za kontinuiranu upotrebu jer je snažan antibakterijski učinak čišćenja usmjeren na zubni plak i bez promjene u normalnoj bakterijskoj flori ili bakterijskoj raznolikosti.
Čisti i posvjetljuje – Čak i nakon jednokratne upotrebe Lumorala, može se osjetiti povećana glatkoća zubi jer antibakterijsko djelovanje Lumorala uklanja mikroskopski biofilm s površine zuba. Čisti zubi rezultirat će prirodno blistavim osmijehom!

Gdje kupiti?

Lumoral® je dostupan u našoj poliklinici ili na web stranici: https://lumoral.hr/

Besplatno preuzmite brošuru - Dentalna higijena

Besplatan prvi pregled

Rezervirajte svoj termin

    *Obavezna polja


    TOP