fbpx

LABORATORIJ

Zubotehnički laboratorij Naturaldent stvara proizvode koji vraćaju osmjehe na lica tisuća ljudi.
Ponuda laboratorija obuhvaća sve suvremene stomatološko-protetske postupke i nadomjestke – uključujući i izradu krunica i mostova korištenjem najnovijih tehnologija. Najmoderniji odjel proizvodnje, s tehnologijom koja Naturaldent stavlja godinama ispred većine zubotehničkih laboratorija u Hrvatskoj, pa i šire, zasigurno je odjel CAD/CAM tehnologije i 3D print.
CAD/CAM (Computer aided design/Computer aided manufacturing) je kratica preuzeta iz engleskog govornog područja kojom se opisuje “računalno potpomognut dizajn i izrada“. Snažna računala, digitalni skeneri, strojevi za frezanje cirkona i titana s preciznošću od 5 mikrona tehnologija je koja se do sada susretala u vrhunskoj avioindustriji, vojnoj industriji i najpreciznijoj mehanici. Danas je ta ista tehnologija dostupna za izradu protetskih radova.
Vrhunskom CAD/CAM tehnologijom tvrtke IMES-ICORE laboratorij osigurava da će se naručeni radovi besprijekorno uklopiti u usta pacijenta svaki put. Uz to, kao i svi drugi korišteni materijali, cirkon i titan koji se koriste u CAD/CAM izradi posjeduju certifikate o biokompatibilnosti koji jamče sigurnost za zdravlje pacijenta. Također, korištenjem najmodernijeg 3D printera tvrtke SISMA u laboratoriju se izrađuju titanske kapice i ostali titan keramički radovi koji nastaju korištenjem najmodernije dostupne tehnologije u dentalnoj industriji (Laser Metal Fusion).
Naturaldent je prvi zubotehnički laboratorij u Hrvatskoj koji je prošao ISO 9001:2008 SINCERT certifikaciju, koja putem detaljno razrađenih procedura i postupaka, te kroz kontinuiranu kontrolu kvalitete jamči vrhunsku kvalitetu i estetiku svih radova koji izlaze iz laboratorija. Visoka razina kvalitete proizvodnje konstantno je održavana i unaprjeđivana, a kao dokaz tome je i posjedovanje DNV-GL certifikata koji dokazuje da je sustav upravljanja proizvodnjom u skladu s normom kvalitete ISO 90001:2015 što krajnjim korisnicima jamči visoku kvalitetu isporučenih proizvoda.
Materijali koji su korišteni u izradi stomatološkog nadomjestka testirani su na citotoksičnost, iritaciju, osjetljivost, akutnu sustavnu toksičnost, hemo-kompatibilnost i genotoksičnost. Svi materijali ocijenjeni su kao biokompatibilni, a svi korišteni materijali su proizvodi renomiranih svjetskih tvrtki.
S preko 30 vrhunskih tehničara zaposlenih u laboratoriju, Naturaldent je najveći zubotehnički laboratorij u Hrvatskoj. Svaki zubotehničar-specijalist ima svoju pod-disciplinu u okviru zubotehničke prakse, te se u navedenoj disciplini kontinuirano usavršava tečajevima, literaturom, seminarima i stručnim radionicama, a posebice svakodnevnim iskustvom u praksi.
Više o odjelima laboratorijima i uslugama pronađite ovdje.

Rezerviraj termin

  *Obavezna polja


  Ars - Laboratotij - 2
  Ars - Laboratotij - 3
  Ars - Laboratotij - 4
  Ars - Laboratotij - 5
  Ars - Laboratotij - 6
  TOP