fbpx

Ars Salutaris – Vaše zdravlje je naše umijeće

ESTETSKA STOMATOLOGIJA

izbjeljivanje zubi

 

PAKET PHILIPS ZOOM IZBJELJIVANJE ZUBI

Zubi se mogu izbijeliti na nekoliko načina, a rezultat ovisi o vrsti izbjeljivanja. Izbjeljivanje uz pomoć lampe za izbjeljivanje (Zoom lampa) daje najbolje i najvidljivije rezultate u jednoj posjeti.

Detaljnije informacije zatražite mailom na upiti@ars-salutaris.hr ili pozivom na broj 01 4095 250

Naše ljubazno osoblje odgovorit će Vam na sva vaša pitanja!

 

 

U stomatologiji postoji niz dentalnih zahvata kojima možemo postići lijep osmijeh. Dođite u Ars Salutaris po stručnu pomoć. Iz naše klinike pacijenti odlaze širokog osmijeha.

 

KAKO VAM MOŽEMO POMOĆI?

Uklanjanje mekih i tvrdih zubnih naslaga je preventivni stomatološki postupak koji podrazumijeva uklanjanje zubnog kamenca, plaka, te pigmentacija nastalih od hrane i pušenja.

Čišćenje zubnih naslaga zahtijeva upotrebu ultrazvučnih instrumenata s vodenim tušem, a poliranje četkicom s fluoridnom pastom, i pjeskarenje daju završan sjaj lijepom osmijehu.

Terapijski postupak uklanjanja zubnih naslaga je bezbolan, te se preporučuje, osim kao preventivni korak, kao postupak pri liječenju i zaustavljanju bolesti zubnog mesa i parodontitisa.

LJUSKICE

Ljuskice za zube su tanki transparentni nadomjesci izrađeni od potpune keramike koji se lijepe na prednje plohe zuba i pomoću kojih je moguće ostvariti maksimum u estetskom i funkcionalnom smislu. Pomoću ljuskica se mogu ispraviti i manji estetski nedostaci poput obojenosti, napuknuća ili istrošenosti zuba.

Tri su najčešća razloga za odabir ljuskice:

 • Promjena položaja zuba
 • Razmak između zubi
 • Promjena oblika zuba ili pukotine

IZBJELJIVANJE ZUBA

Izbjeljivanje zubi je estetska metoda vraćanja prirodne bjeline zuba. Zahvat je maksimalno siguran, a izbjeljivati se mogu svi zubi koji su potamnjeli pod uvjetom da na njima ne postoji karijes, upala zubnog mesa ili neki drugi paradontalni simptomi.

Razlikujemo dvije glavne vrste obojenja zubi:

 1. Endogena obojenja su posljedica uzimanja antibiotika u prošlosti (tetraciklini), dentalne fluoroze, stanja poput dentinogeneze i amelogeneze imperfecte, novorođenačke žutice, porfirije itd.
 1. Egzogena obojenja nastaju radi karijesa, tvrdih zubnih naslaga i kamenca, mrlja i pigmentacija od pušenja i učestalog konzumiranja obojenih pića poput kave, čaja, crnog vina i slično.

IZBJELJIVANJE ZUBI METODOM ZOOM

Zoom metoda daje izvrsne rezultate kod izbjeljivanja zuba. Postupak se temelji na aktivaciji gela vodik-peroksida pomoću svjetlosne lampe ZOOM. Prodirući kroz caklinu, vodikov peroksid dopire do dentinske površine gdje svojim raspadom na elemente vodik i kisik započinje kemijsku reakciju dodatno pojačanu utjecajem svjetlosti. Djelovanjem aktivnog kisika uklanjaju se obojenja.

Tri koraka do savršeno bijelih zubi:

 1. Postupku prethodi odstranjivanje zubnog kamenca i poliranje zuba kako bismo dobili potpuno čiste i suhe površine.
 2. Potom se na zubno meso nanosi poseban zaštitni materijal koji se stvdnjava djelovanjem lampe za polimerizaciju, te štiti gingivu od iritacija.
 3. Nakon toga se vidljive površine zuba prekrivaju gelom vodikovog peroksida, te se uključuje ZOOM lampa za aktivaciju.

Tretman traje oko jedan sat i obavlja se u jednoj posjeti, no postupak može biti prekinut u bilo kojem trenutku ukoliko je pacijent zadovoljan bojom i prije isteka vremena.

Zubi koji prirodno imaju žuto-smeđu nijansu bolje reagiraju na ovaj postupak od zubi koji su prirodno sivo-plavkaste nijanse.

ESTETSKI ISPUNI

Estetski kompozitni ispuni poznati i kao „bijele plombe“ su optimalno rješenje za nadoknadu oštećenih tvrdih zubnih tkiva. Bijeli ispuni se također upotrebljavaju i u estetske svrhe prilikom promjene veličine, boje i oblika zuba. Različita lepeza boja, pigmenata i čestica omogućuju stomatologu da prilagodi ispune svakom pacijentu individualno. Dobro je povremeno kontrolirati ispune kako bi se održao standard visoke estetike i funkcionalnosti.

ZUBNI NAKIT

U današnje vrijeme ukrašavanje zubi sve je popularnije, a ukrasi od cirkona najčešći su izbor.

Za ukrašavanje zubi koriste se mnogi materijali visokog sjaja – od plemenitih metala, kirurškog čelika, do cirkonskih ukrasa u raznim bojama, te dragog i poludraagog kamenja i dijamanata.

Razlozi za ukrašavanje zubi su estetske prirode. Ukrasi mogu dodatno uljepšati Vaš osmijeh, naglasiti ono što u svom osmijehu najviše volite ili pak prikriti određenu nesavršenost. Cirkonski nakit ima najširu upotrebu među materijalima za zubni nakit. Odlikuje se visokim sjajem, velikim izborom boja i oblika, te jednostavnim postupkom ugradnje.

Ugradnja cirkonskog nakita je bezbolan, neinvazivan postupak kojeg izvodimo pomoću posebnog vezivnog materijala kako ne bismo oštetili nzubnu caklinu.

Svijet zaslužuje Vaš blistav osmijeh.

Rezerviraj termin

  *Obavezna polja


  TOP