fbpx

All on 4

All on 4 ® tehnika uključuje ugradnju četiri implantata u bezubu čeljust pod točno određenim kutem zbog pravilnog prenošenja sila na potpornu kost. Nakon ugradnje implantati se odmah opterećuju fiksnim mostom te se time dobiva vrhunsko funkcionalno i estetsko rješenje u jednoj posjeti.

Osim prednosti dobivanja fiksnog rješenja u vrlo kratkom roku, značajno je i smanjenje troškova zbog manjeg broja implantata.

Potrebno je naglasiti da nisu svi bezubi pacijenti kandidati za All on 4.

Par faktora igra glavnu ulogu prilikom razmatranja odabira ove metode, stoga je najbolje da se najavite na pregled kako bi Vam naši stručnjaci predložili najbolju i najkvalitetniju opciju za vaš slučaj.

 

All on 4 metoda se koristi:

- Ukoliko ste izgubili zube ili su i preostali zubi za vađenje

- Ukoliko imate zubnu protezu s kojom se ne možete naviknuti

 

Tijek zahvata:

Prvi pregled i dijagnostika

01

Nakon kliničkog pregleda i detaljne analize 3 D CBCT-a operater procjenjuje kvalitetu i kvantitetu kosti potrebnu za ugradnju implantata po all on 4 konceptu, te izrađuje detaljan plan terapije.

Ugradnja implantata

02

Zahvat se izvodi u lokalnoj anesteziji. U bezubu čeljust ugrađuju se dva implantata u središnji dio čeljusti u području sjekutića, a dva implantata se ugrađuju pod kutem od 45 stupnjeva u području pretkutnjaka. Sam zahvat traje oko sat vremena.

Postavljanje privremenog fiksnog rada

03

U roku od 24 sata nakon ugradnje implantata fiksni akrilatni zubi se postavljaju na ugrađene implantate. Takav protetski rad potrebno je nositi kroz period cijeljenja odnosno oseointegracije kako bi meka i tvrda tkiva poprimila svoj konačni oblik. Privremeni akrilatni zubi zamjenjuju se cirkonskim ili metalkeramičkim radom nakon 4-6 mjeseci.

Izrada finalnog protetskog rada

04

Na jednostavan način se privremeni akrilatni zubi skidaju s postavljenih implantata, uzima se otisak te se kroz tjedan dana izrađuje definitivni rad koji predstavlja izvrsno funkcionalno i estetsko rješenje kod bezubih pacijenata. Tijekom izrade definitivnog rada čitavo je vrijeme moguće nositi privremene akrilatne zube tako da pacijent ni u jednom trenutku nije bez zubi.

 

All on 4 je najkvalitetnije rješenje kod potpuno bezubih pacijenata.
Uključuje ugradnju četiri implantata i izradu fiksnog protetskog rada nošenog implantatima.
Fiksni akrilatni zubi se na ugrađene implantate pričvršćuju vijcima neposredno nakon ugradnje, odnosno unutar 24 sata.
Time se postiže funkcionalnost i estetika u vrlokratkom roku nakon izbora terapije.

Dogovorite BESPLATAN stomatološki pregled

Rezervirajte svoj termin

    *Obavezna polja


    TOP