Hollywood Smile

/ / Estetika, Novosti, Stomatologija

Hollywood je oduvijek definirao estetske norme i stvarao ideale ljudskog tijela.

Jedan od njih je i sam osmijeh za kojim se okreću mnogi. Danas je takav osmijeh i više nego dostupan, a karakteriziraju ga ravni, biserno bijeli i proporcionalni zubi koji savršeno odgovaraju obliku lica i pružaju prekrasan zavodnički osmijeh.

Zubi, kako godine prolaze, prirodno poprimaju tamniju boju te često „odskaču“ od naših estetskih želja.

Najveći utjecaj na samu boju zubi imaju naše prehrambene navike i životni stil. Konzumacija kave, čajeva, cigareta i ostalih prehrambenih proizvoda uzrokuje promjenu boje zubi koja se ne može ukloniti samo pranjem zubi. Osim same boje, na  zadovoljstvo izgledom utječe i sam oblik i položaj zubi u zubnom nizu. Iako je često teško definirati što nam točno smeta kod našeg osmijeha, u struci se služimo s nizom pravila koja nam omogućuju da dođemo do vrhunskih estetskih rezultata.

Metode kojima se možemo približiti savršenstvu estetike osmijeha možemo podijeliti na neinvazivne i invazivne. Od neinvazivnih bitno je istaknuti čišćenje kamenca i pjeskarenje zubi. Mnogi pacijenti budu zadovoljni već s rezultatima koji se postignu nakon samo ovoga terapijskog koraka. Ako i dalje niste zadovoljni sa estetikom odnosno bojom zubi, možemo pokušati sa izbjeljivanjem zubi.

Od invazivnih metoda za postizanje vrhunskih estetskih rezultata najpopularnije su keramičke ljuskice koje osim boje zubi mijenjaju i vanjski oblik zuba. Za ovaj način promjene estetike osmijeha potrebno je odstraniti mali dio zuba koji će biti zamijenjen protetskim nadomjestkom željenog izgleda i boje. Ako nam uvjeti poput lošeg zagriza ili lošeg stanja zuba ne dopuštaju izradu keramičkih ljuskica, uvijek ostaje opcija izrade krunica, i to potpuno keramičkih, koje u potpunosti prekrivaju zubno tkivo i udovoljavaju svim estetskim kriterijima.

Tijekom čitavog procesa make over-a, pacijent je uključen u odluke oko oblika, boje i veličine budećeg nadomjestka a sve u cilju postizanja željenog rezultata.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)